ČESTO OSJEĆATE NADUTOST
I MUČNINU U TRBUHU?
Boli vas trbuh nakon gotovo svega; sira, salate, slanutka, kupusa? Je li način za rješavanje ovih problema eliminacija svih stvari koje vaše tijelo želi? NE!


Primjećujete li i vi jedan ili više sljedećih simptoma:
Neredovita probava koja oscilira iz jedne u drugu krajnost - od proljeva do zatvora
Neobjašnjiva mučnina u želucu ili crijevima, koja ponekad vodi čak i do povraćanja
Kraća ili duža razdoblja nedostatka apetita
Često podrigivanje ili eruktacija nakon jela
Poteškoće u održavanju zdrave težine (naglo mršavljenje ili nemoguć gubitak težine)
Bolovi u trbuhu i crijevni grčevi
Oslabljen imunološki sustav i česte prehlade ili viroze
Loš zadah koji dolazi iz želuca
Petra Kordež
Zovem se Petra Kordež, nutricionistička sam savjetnica i voditeljica obiteljske trgovine Carnium Botanicals. Moja misija je pomoći ljudima da žive zdravijim, opuštenijim i energičnijim životom.
Dugogodišnje savjetovanje i individualni klijenti doveli su me do spoznaje da uvijek prvo moramo otkriti uzrok bolesti i ukloniti ga. Liječenjem simptoma samo gasimo trenutnu vatru koja se, međutim, vrlo brzo može ponovno rasplamsati.
Svakom problemu treba pristupiti cjelovito, a ništa drugačije nije niti s probavom.
Probava je iznimno važan proces koji se cijelo vrijeme odvija u našem tijelu.
A ako negdje zapne...
Što možete vidjeti u obliku gore navedenih simptoma…
To utječe na vaše zdravlje i dobrobit.
Pogledajte... Ovo što ću vam danas predstaviti pospješit će vašu probavu, umiriti probavni trakt i smanjiti probleme nadutosti u trbuhu.
Prije nego što vam objasnim zašto se to događa i kako se možete pobrinuti da vam probava više ne stvara probleme, krenimo od samog početka...
ZDRAVO SE HRANITE, ALI JE VAŠ TRBUH UNATOČ TOME NAPUHAN KAO BALON
Vaš jelovnik je raznolik i uravnotežen, ali problemi ne nestaju.
Puno je odgovora na pitanje što bi moglo biti krivo…
Od intolerancije na hranu do činjenice da vaša prehrana uključuje previše vlakana koja vaš probavni trakt ne može preraditi (iako je prehrana bogata vlaknima vrlo zdrava za vas!).
Kako biste riješili svoje probleme, svaki mjesec naručujete različite probiotike, brojite koliko puta žvačete hranu, pijete velike količine vode i iz prehrane izbacujete jednu namirnicu za drugom…
Nadutost i probavni problemi prisutni su i dalje.
Razlog je jednostavan…
Uzrok vaših tegoba nije neadekvatna prehrana, već probava hrane koju jedete.

KLJUČ ZDRAVE PROBAVE JE RAZGRADNJA HRANE NA MIKRONUTRIENTE I PRAVILNA APSORPCIJA
Probava hrane počinje u ustima.
To je proces razgradnje hrane na manje molekule koje tijelo može apsorbirati i koristiti za energiju, rast i popravak stanica ili druge biološke procese.
Probavni enzimi – molekule koje se nalaze u slini, želucu i crijevima – imaju najvažniju ulogu u probavi i razgradnji hrane.
Osim toga, enzimi također pomažu kod disanja, izgradnje mišića, funkcioniranja živaca i detoksikacije.
Kad dobro rade svoj posao...
Razgradnja hranen i apsorpcija hranjivih tvari odvija se bez ikakvih problema.
No, kad bi vaši probavni enzimi radili svoj posao kako bi trebali...
Ne bi se pojavili simptomi koje sam navela na početku.
Osim toga, nadutost, probavne smetnje i vjetrovi nisu jedino što se događa kada probava ne radi kako treba
…


PROBAVNI SUSTAV POVEZAN JE SA ZDRAVLJEM I FUNKCIONIRANJEM CIJELOG TIJELA
Svi liječnici istočne, alternativne i holističke medicine prvo će vas pitati o vašoj probavi.
Zašto?
Jer vjeruju da probavni sustav ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.
Tijelo tretiraju kao cjelinu i vjeruju da su svi organi međusobno povezani.
Probavni sustav je od vitalne važnosti u metaboliziranju hrane, hranjenju stanica svim potrebnim hranjivim tvarima, održavanju snažnog imunološkog sustava, uklanjanju otpada i viška tvari iz tijela, i tako dalje.
Probava je dakle povezana sa svim procesima u tijelu i utječe na sve aspekte zdravlja...
Čak i na ljepotu i mladolik izgled.
ZAŠTO JE (OSIM DA SE DOBRO OSJEĆATE I DA VAS NE BOLI ŽELUDAC) REDOVITA PROBAVA TAKO VAŽNA?
Hormonska ravnoteža
Probavni sustav je uključen u regulaciju mnogih hormona.
Jedna od najpoznatijih veza je ona između probave i hormona gastrina, koji proizvode stanice u želucu. Zadaća gastrina je poticanje lučenja kiseline u želucu i kretanje hrane kroz probavni trakt.
O stanju crijeva i probavi ovisi i metabolizam estrogena. Višak jednog od najvažnijih ženskih hormona izlučuje se kroz crijeva.
To može dovesti do razvoja bolesti i drugih problema, budući da estrogen ima važnu ulogu u regulaciji mnogih procesa u tijelu, uključujući regulaciju menstrualnog ciklusa, metabolizma i rasta stanica.
Višak estrogena može povećati rizik od razvoja raka dojke, maternice ili jajnika, uzrokovati probleme s neplodnošću, povećati rizik od kardiovaskularnih bolesti, stvaranja krvnih ugrušaka ili debljanja, jer utječe na metabolizam masti i ugljikohidrata.
Probavni problemi mogu utjecati na razine hormona koji su povezani s metabolizmom, razinama energije, kontrolom apetita…
Stanje vaše kože
Vaša je koža prvi i najočitiji pokazatelj kada nešto u vašem tijelu ne funkcionira kako treba.
Najčešće dolazi do izbijanja prištića, akni i drugih nečistoća vezanih upravo uz stanje vaših crijeva. Naš organizam kroz crijeva eliminira toksine i sav balast s kojim si vaše tijelo ne može pomoći.
Osim toga, kao što sam spomenula u prethodnoj točki, probava je usko povezana s hormonskom ravnotežom. Hormoni su često uzrok problema s kožom.
Za kraj...
Zdrava crijeva pomažu smanjiti i spriječiti upalu. Svaka upala u crijevima prije ili poslije pokazat će se na našoj koži.
Uobičajeni pokazatelj, uglavnom povezan sa zatvorom i rezultirajućim viškom hormona u tijelu, jesu akne. Osim toga, probavni problemi također mogu dovesti do razvoja ekcema koji se manifestira svrbežom, osipom te upaljenom i suhom kožom.
Jedna od bolesti koja je odraz upale u tijelu i crijevima je rozacea ili rosacea, kožna bolest koja se manifestira crvenilom, osipom i upalom kože na licu. Među češćim problemima je dermatitis čiji je uzrok alergija na hranu, nedostatak probavnih enzima i posljedična osjetljivost na pojedine namirnice.
Probavni problemi također mogu utjecati na izgled kože, uzrokujući umor, dehidraciju i nedostatak hranjivih tvari, što dovodi do suhe i neelastične kože.
Rad mozga
Veza između crijeva i mozga ima čak i svoje ime: os crijeva-mozak (u engleskom gut-brain axis).
Riječ je o prilično složenom sustavu komunikacije između probavnog sustava i mozga koji se odvija putem živčanog sustava, hormona i imunološkog sustava. Ova povezanost omogućuje probavnom sustavu i mozgu rad u harmoniji i sudjelovanju u raznim tjelesnim funkcijama.
Probavni sustav može, primjerice, utjecati na mozak preko hormona i neurotransmitera koji se proizvode u probavnom traktu.
Osim toga, abnormalnosti u probavnom sustavu mogu utjecati na mozak kroz upalni odgovor, što može uzrokovati tjeskobu, depresiju ili druge probleme s kognitivnim funkcioniranjem.
Također "magla u glavi", nedostatak koncentracije i problemi s fokusom mogu biti posljedica problema u crijevima.
Imunološki sustav
Većina patogenih mikroorganizama koji mogu uzrokovati infekcije ulazi u tijelo kroz usta i probavni trakt.
Probavni sustav je stoga prva linija obrane tijela.
Premda se većina stanica imunološkog sustava nalazi u crijevima, svi dijelovi probavnog trakta sudjeluju u obrani organizma.
Slina u ustima, primjerice, sadrži enzime koji uništavaju bakterije.
Želučana kiselina uništava bakterije i mikroorganizme koji dođu do nje.
Bakterije u crijevima koje čine crijevnu mikrobiotu imaju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže između štetnih i korisnih bakterija u probavnom traktu.
Sluznica crijeva također služi kao barijera koja sprječava štetne bakterije i druge mikroorganizme da uđu u krvotok i šire se tijelom. Također sadrži imunološke stanice, poput limfocita, koje štite od infekcija.
Kako možete osigurati da vaša probava bude stvarno učinkovita?
PROBAVNI ENZIMI PRUŽAJU OPTIMALNU PROBAVU, APSORPCIJU I ZDRAVLJE CIJELOG TIJELA
Enzimi su male molekule koje se nalaze u različitim dijelovima probavnog trakta. Svaka grupa ima svoj zadatak, a zajedno osiguravaju da se sva hrana koju jedete pravilno razgradi i apsorbira.
Najvažniji od njih su:
Amilaze
Enzimi amilaze odgovorni su za probavu ugljikohidrata i škroba, a proizvode ih gušterača i žlijezde slinovnice u ustima.
Dovoljan broj amilaza podržava potpunu probavu ugljikohidrata i škroba, čime se sprječava neugodna fermentacija hrane u crijevima. Nedostatak može uzrokovati da neprobavljene molekule ugljikohidrata putuju u debelo crijevo, gdje ih crijevni organizmi razgrađuju. Fermentacija koja pritom nastaje uzrokuje grčeve, nadutost i dijareju.

Laktaze
Laktaze su enzimi odgovorni za razgradnju mliječnog šećera (laktoze). Osjetljivost na laktozu može se pokazati već u ranoj dobi, a nedostatak enzima laktaze povećava se s godinama. Nedostatak može uzrokovati grčeve, nadutost, nadutost i proljev pri konzumiranju mliječnih proizvoda.
Lipaze
Lipaze su enzimi koji razgrađuju mast na pojedinačne masne kiseline. Osim toga, pomažu u apsorpciji hranjivih tvari topivih u mastima, poput vitamina A, D, E i K. Lipaze se proizvode u gušterači.
Bez dovoljno lipaza, nepotpuno probavljene masti prolaze kroz gastrointestinalni trakt do debelog crijeva, što može uzrokovati probleme sa stolicom i grčevima.
Proteaze
Poznato nam je nekoliko vrsta proteaza (tripsin, kimotripsin, aminopeptidaza i karboksipeptidaza), koje također proizvodi gušterača. Njihova je zadaća razgraditi proteine u peptide aminokiselina, a razgradnja se odvija u želucu i tankom crijevu.
Gušterača starenjem proizvodi sve manje enzima proteaza, pa se često javljaju situacije u kojima su proteinske molekule neprobavljene, što može dovesti do razvoja bolesti.
Istraživanja pokazuju da ljudi koji uzimaju enzime proteaze u obliku dodataka prehrani imaju manju vjerojatnost da će razviti alergiju na mesne proizvode, a dodavanje proteaza može smanjiti simptome povezane s osjetljivošću na gluten ili kazein.
Celulaze
Celulaze su enzimi koji probavljaju celulozu, neprobavljivi polisaharid koji se nalazi u vlaknima. Prehrana bogata vlaknima često se pripisuje problemima s nadutošću i nadimanjem, što nije posljedica konzumacije vlakana, već nedostatka enzima celulaze.
Sve te poslove mogu obavljati samo pod jednim uvjetom: da ih ima dovoljno.
ZAŠTO DOLAZI DO NEDOSTATKA PROBAVNIH ENZIMA I ŠTO IH UNIŠTAVA?
1.
Razlog #1: Starenje
S godinama se smanjuje proizvodnja probavnih enzima.
2.
Razlog #2: Nedostatak probavnih enzima
Neki ljudi imaju manjak određenih probavnih enzima, što im otežava unos određene hrane. Oni koji nemaju dovoljno enzima laktaze tako imaju problema s probavom mliječnih proizvoda, što može uzrokovati nadutost, proljev i grčeve.
3.
Razlog #3: Prehrana
Prehrana bogata prerađenom hranom negativno utječe na funkcioniranje probavnog sustava. Prerađena hrana, bogata šećerom, mastima i konzervansima, sadrži vrlo malo ili nimalo probavnih enzima. Osim toga, uravnotežena prehrana također je neophodna kako bi tijelo moglo samo proizvoditi probavne enzime.
4.
Razlog #4: Zdravstveni problemi
Manjak probavnih enzima mogu uzrokovati i bolesti poput pankreatitisa, celijakije ili kronične upalne bolesti crijeva i jetra ili dijabetesa.
5.
Razlog #5: Lijekovi
Određeni lijekovi, posebice antibiotici također utječu na uništavanje i sprječavanje stvaranja probavnih enzima. One uništavaju zdrave i korisne bakterije u crijevima, što može utjecati na proizvodnju probavnih enzima.

I evo nas opet na početku:
Kada nema dovoljno probavnih enzima, hrana dospijeva u debelo crijevo neprobavljena. Tamo fermentira i plinovi koji pritom nastaju uzrokuju tegobe poput vjetrova, nadutosti, nadimanja ili čak bolova.
Sada znate sve; zašto su probavni enzimi važni, koje su njihove zadaće i znate razloge njihovog nedostatka...
Ali sigurno imate i pitanje: Što mogu učiniti?
Rješenje je zapravo vrlo jednostavno:
POBIJEDITE NADUTOST I PROBAVNE TEGOBE UZ
BLOT AID KAPSULE
Bloat Aid je mješavina probavnih enzima, biljnih ekstrakata i drugih sastojaka koji smanjuju nadutost, nadimanje i vjetrove te podržavaju normalnu probavu i poboljšavaju apsorpciju hranjivih tvari.
KAKO VAM BLOAT AID MOŽE POMOĆI?
Poboljšava razgradnju hrane
Smanjuje nadimanje i žgaravicu
Smanjuje nadutost
Poboljšava apsorpciju hranjivih tvari
Podržava redovitu i bezbolnu probavu
Smanjuje neodoljivu želju za brzom i nezdravom hranom
Pomaže u smanjenju upale u crijevima
Poboljšava stanje crijevne flore
Informacije o proizvodu
SASTOJCI:
3 kapsule (preporučeni dnevni unos) sadrže: 500 mg ekstrakta sjemenki koromača, 400 mg ekstrakta korijena sljeza, 330 mg mješavine probavnih enzima (amilaza, dipeptil peptidaza 4, peptidaza, papain, lipaza, bromelain, laktaza, celulaza), 200 mg ekstrakta matičnjaka, 187,5 mg ekstrakta cvijeta prave kamilice, 150 mg mineralnog kompleksa Aquamin F, 150 mg natrijevog hidrogenbikarbonata, 100 mg organske kurkume u prahu, 50 mg ekstrakta slatkog korijena (10 mg glicirizinske kiseline).
Preporučeni dnevni unos: 3 kapsule
UPOZORENJE:
Preporučeni dnevni unos ne smije se prekoračiti. Konzumacija dodatka prehrani preporučuje se u sklopu raznolike i uravnotežene prehrane te zdravog načina života. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Ako ste preosjetljivi, alergični na neki od sastojaka ili koristite lijekove na recept, posavjetujte se sa svojim liječnikom prije upotrebe. Čuvati izvan dohvata djece! Nakon otvaranja proizvod dobro zatvoriti, čuvati na suhom i hladnom mjestu te ne izlagati izravnoj svjetlosti i toplini.
SASTOJCI – BLOAT AID

PROBAVNI ENZIMI:
AMILAZA
Enzim odgovoran za: probavu ugljikohidrata i škroba
Dovoljan broj amilaza podržava potpunu probavu ugljikohidrata i škroba, čime se sprječava neugodna fermentacija hrane u crijevima. Nedostatak može uzrokovati da neprobavljene molekule ugljikohidrata putuju do debelog crijeva gdje ih crijevni organizmi razgrađuju. Fermentacija koja pritom nastaje, uzrokuje grčeve, nadutost i proljev.
PEPTIDAZA
Enzim odgovoran za: razgradnju peptida
Peptidi su manji proteini. Peptidaze ih razgrađuju ubrzavajući kidanje peptidne veze.
PAPAIN
Enzim odgovoran za: razgradnju masti
Papain je ekstrakt enzima iz papaje koji razgrađuje proteine u lakše probavljive aminokiseline. Tijelo ga ne proizvodi samo.
LIPAZA
Enzim odgovoran za: razgradnju masti
Lipaze su enzimi koji razgrađuju mast na pojedinačne masne kiseline. Oni također pomažu u apsorpciji hranjivih tvari topivih u mastima kao što su vitamini A, D, E i K.
Bez dovoljno lipaza, nepotpuno probavljene masti prolaze kroz gastrointestinalni trakt do debelog crijeva, što može uzrokovati probleme s masnom stolicom i grčevima.
BROMELAIN
Enzim odgovoran za: razgradnju proteina
Bromelain je proteolitički enzim i izuzetno je važan za probavni trakt jer pomaže u razgradnji proteina iz hrane. Osim toga, bromelain ubija parazite, a redovita konzumacija može pomoći da se crijevni paraziti ne razviju u patogeno stanje.
LAKTAZA
Enzim odgovoran za: razgradnju laktoze
Laktaze su enzimi odgovorni za razgradnju mliječnog šećera (laktoze). Osjetljivost na laktozu može se pokazati već u ranoj dobi, a nedostatak enzima laktaze povećava se s godinama. Nedostatak ovog enzima može uzrokovati grčeve, nadutost, eruktaciju i rijetku stolicu pri konzumiranju mliječnih proizvoda.
CELULAZA
Enzim odgovoran za: razgradnju celuloze
Celuloza je neprobavljivi polisaharid koji se nalazi u dijetalnim vlaknima. Prehrana bogata vlaknima često se pripisuje problemima s nadutošću i nadimanjem, što nije posljedica konzumacije vlakana, već nedostatka enzima celulaze.

SJEME KOROMAČA
Koristi se za: zdravu probavu i manje vjetrova
Koromač opušta grčeve u probavnom sustavu i otklanja vjetrove. Osim toga, pozitivno djeluje na crijevnu mikrobiotu i poboljšava apetit.

EKSTRAKT KORIJENA SLJEZA
Koristi se za: zaštitu sluznica
Pomaže kod upale želučane sluznice. Ublažava bolove u želucu i grčeve u gastrointestinalnom traktu.

EKSTRAKT MELISE
Koristi se za: smirenje, poticanje apetita, ublažavanje virusnih i bakterijskih infekcija
Melisa pomaže kod probavnih tegoba kao što su usporena probava, nadutost, eruktacija, vjetrovi i crijevni grčevi. Također pomaže u smanjenju želučanih problema. Djeluje antimikrobno pa pomaže u ublažavanju virusnih i bakterijskih infekcija.

EKSTRAKT CVIJETA PRAVE KAMILICE
Koristi se za: ublažavanje probavnih tegoba, detoksikaciju, poticanje apetita
Kamilica djeluje protuupalno, pospješuje zacjeljivanje i pomaže u ublažavanju bakterijskih infekcija. Ublažava grčeve i smanjuje nadutost, osim što smanjuje bolove u želucu i crijevima te ublažava probleme s viškom kiseline. Pozitivno djeluje i na apetit.

AQUAMIN F MINERALNI KOMPLEKS
Koristi se za: smanjenje upala, potporu crijevne mikrobiote
Djeluje protuupalno u crijevima i jača crijevnu stijenku. Time se sprječava istjecanje neprobavljene hrane, bakterija i toksina u krvotok. Pozitivno djeluje na stanje stijenke želuca.

ORGANSKA KURKUMA U PRAHU
Koristi se za: smanjenje upala
Kurkuma se može pohvaliti iznimnim protuupalnim svojstvima. Ublažava upale u crijevima i drugdje u tijelu te sprječava razvoj novih.

EKSTRAKT SLADIĆA
Koristi se za: poticanje lučenja probavnih sokova
Sladić potiče probavu. Osim toga, ublažava želučane bolesti i probleme poput upala i čireva.
KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU PROBAVNIH ENZIMA I PROBIOTIKA?
Glavna razlika između probavnih enzima i probiotika je način na koji djeluju.
Probavni enzimi
Su tvari koje izlučuju žlijezde probavnog sustava, posebice gušterača
Sudjeluju u razgradnji hrane na manje molekule koje tijelo lakše apsorbira
Ubrzavaju proces probave i pomažu u apsorpciji hranjivih tvari
Probiotici
Su živi mikroorganizmi
Podržavaju ravnotežu crijevne mikrobiote jer povećavaju raznolikost korisnih bakterija
Pospješuju probavu, apsorpciju hranjivih tvari i jačaju imunološki sustav

Što kažu korisnici Bloat Aid kapsula?
Posebna ponuda

1x Bloat Aid probavni enzimi

2x Bloat Aid probavni enzimi
-20% povoljnije

Bloat Aid probavni enzimi + Unibiotic mikrobiološke kulture -20% povoljnije
Naručite Bloat Aid kapsule i uvjerite se u njihovu učinkovitost 100% bez rizika
Želim da vam cijelo iskustvo kupnje Bloat Aid kapsula ostane u lijepom sjećanju, da ih možete naručiti bez sumnje i brige da ćete izgubiti novac ili da će kapsule završiti neiskorištene na polici te vam neće vam pružiti nikakvu korist...
Zbog toga na raspolaganju imate 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Kako fukcionira garancija zadovoljstva?
1.
Bloat Aid kapsulama potrebno je neko vrijeme da počnu djelovati. Za prve vidljive rezultate morate ih uzimati barem mjesec dana.
Ako ne vidite poboljšanje nakon prvog mjeseca, ja i moj tim vam stojimo na raspolaganju za sva pitanja i pomoć.
2.
Ako i dalje niste impresionirani rezultatima, vratit ćemo vam ukupni iznos narudžbe.
Ako vas Bloat Aid ne impresionira ili čak razočara u roku od 30 dana, jednostavno nas nazovite na
+386 70 571 776 ili nam pošaljite e-mail (info@carniumbotanicals.hr).
Dobit ćete upute gdje vratiti svoju narudžbu, a kada je primimo, vratit ćemo vam novac.
Da, čvrsto vjerujem da je kupnja Bloat Aid kapsula jedna od vaših najboljih odluka.
Česta pitanja
Kada je najbolje uzimati dodatak prehrani s probavnim enzimima?
Općenito je pravilo da dodatke probavnih enzima treba uzimati neposredno prije ili tijekom obroka, budući da se enzimi aktiviraju tijekom probave i pomažu u razgradnji hrane.
Kako konzumirati dodatak prehrani s probavnim enzimima?
Kapsule Bloat Aid konzumirajte uz čašu vode.
Mogu li uzimati Bloat Aid kapsule s probioticima?
Da, probavni enzimi mogu se uzimati s probioticima. Oba imaju važnu ulogu u regulaciji probave i održavanju zdravih crijeva.
Mogu li uzimati Bloat Aid s lijekovima?
Ako uzimate lijekove, posavjetujte se s liječnikom prije uzimanja.

Irena Novak
“Konačno više nisam stalno naduta. Jedine kapsule koje su mi stvarno pomogle.”