Ove godine smo poslali više od 350.000 paketa. Hvala vam što ste s nama!

Upotrijebite kod HVALA20 za 20% popusta i besplatnu dostavu. Kod za popust vrijedi do 24.7. do ponoći.

Začarani krug inzulina i šećera u krvi

Nestabilan šećer u krvi uzrokuje kronični umor, prekomjernu težinu...

... imate li problema s koncentracijom, pada vam energija nakon jela, imate stalnu "maglu" u glavi i ne možete se dovoljno hidrirati (stalno imate suha usta i kožu te često mokrite) ?

Kako šećer u krvi utječe na energiju, misaone procese, apetit i želju za hranom?

Odrasla osoba ima oko 5-6 litara krvi u tijelu, a optimalna razina šećera u krvi je samo 1 žlica (da lakše vizualizirate).

Svaki put kad razina šećera u krvi poraste iznad te razine, gušterača šalje inzulin u cirkulaciju kako bi ugasio požar koji je šećer pokrenuo.

Glikemijski indeks ovdje igra važnu ulogu - on diktira koliko brzo nam raste šećer u krvi. Što je viši GI, gušterača proizvodi više inzulina. Inzulin naglo snižava šećer u krvi i tako uzrokuje akutni manjak u mozgu, a to osjećate kao intenzivnu želju za ugljikohidratima, šećerom i kavom.

S vremenom postajemo otporni na inzulin i on više ne može ugasiti požar. To aktivira naš mozak koji potiskuje proizvodnju leptina - hormona koji diktira kada smo gladni, a kada siti. Tako da se cijelo vrijeme vozimo na inzulinskom toboganu.

Što više jedemo, to smo gladniji. Što više jedemo, postajemo tromiji, lijeniji, depresivniji, a naš mozak postaje sporiji. Postajemo inertni, letargični i ovisni o dodatnoj "dozi šećera".

MI SMO CIVILIZACIJA S KRONIČNO
VISOKIM ŠEĆEROM U KRVI

Zovem se Petra Kordež, savjetnica sam za prehranu i voditeljica obiteljske trgovine Carnium Botanicals. Moja misija je pomoći ljudima da žive zdravijim, opuštenijim i energičnijim životom.

U ovom članku želim s vama podijeliti zabludu u koju smo počeli vjerovati i koja nas je dovela do globalne katastrofe. Razlog br. 1 za sve smrti u svijetu su kardiovaskularne bolesti, a šećer u krvi i naš način razmišljanja o prehrani imaju velike veze s tim.

Predijabetes i dijabetes tipa 2 razvijaju se tiho i sporo, a možda ćete jednostavno propustiti prve znakove nereguliranog šećera u krvi.

Sve što o povišenom šećeru u krvi dijelim s vama u nastavku, istražila sam s interesom i stručnošću. Želim vam pomoći da se izvučete iz zamke povišenog šećera u krvi i spriječite razvoj predijabetesa ili čak dijabetesa tipa 2, prije nego što bude prekasno.


Ali krenimo od početka...

Najveća prehrambena zabluda
svih vremena

Vjerojatno ste već čuli za dobronamjerni savjet: “Vježbajte više i moći ćete jesti što god želite. Kalorije su važne."

Jedite tortu, pizzu, hamburger - ali samo pazite da te kalorije i potrošite.

Fitness entuzijasti i vrhunski sportaši koji paze na svoju težinu i formu piju Coca-Colu Zero ili Red Bull - bez kalorija i bez šećera.

Najveća prevara prehrambene industrije u povijesti...

Dopustite mi da vam pokažemo što mislimo na vrlo praktičnom primjeru.

Za doručak možete birati između:

  • komad pizze i Coca-Cola Zero
  • kruh od cjelovitih žitarica s marmeladom i sok od naranče
  • ½ avokada, 2 kuhana jaja, 50g dimljenog lososa, kriška integralnog raženog kruha i zelena salata

Što mislite, koji obrok ima najmanje kalorija?

Zaprepastit ćete se odgovorom. PRVI.

Da, dobro ste pročitali. Komad pizze ima otprilike 300 kalorija, Coca-Cola Zero 0 kalorija. Drugi doručak ima ukupno 600 kalorija, dok treći doručak oko 700 kalorija.

Koji bi vi izabrali?

NARAVNO, TREĆI. Pitate se zašto, ako ima najviše kalorija?

KALORIJE NISU NAJVAŽNIJE!

Prvi doručak
će vam napraviti nered u tijelu.

Hibridizirana pšenica puna glutena, pulpa rajčice sa šećerom, meso s dodanim nitratima, sir od industrijski prerađenog pasteriziranog mlijeka, a povrh toga Coca-Cola s aspartamom koji ubija naše neurone i remeti funkcioniranje crijevnog mikrobioma.

Osim što uzrokuje štetu našem pamćenju, kognitivnim sposobnostima, te čak ubija stanice imunološkog sustava i dobre bakterije u crijevima, preopterećuje jetru i bubrege koji moraju eliminirati sve toksine iz tijela i gomila masnoću oko trbuha, struka, bedra i stražnjice.

Drugi izbor, koji je bolji od prvog, i dalje je loš.

Iako se radi o marmeladi  od vaše bake, koja je koristila voće iz vrta, ovaj obrok će opteretiti vašu gušteraču, koja će morati poslati vojsku inzulina za šećer koji je upravo skočio više od 100 puta u odnosu na normalnu vrijednost.

Taj će šećer vaš inzulin odmah pretvoriti u mast i pohraniti ga u trbuhu, stražnjici i nogama.

I to nije najgore – za dva sata ćete biti opet gladni, a energija će vam potonuti pod zemlju.

Treći izbor je pravi izbor za vas.

Ako želite smršaviti, nahraniti mozak, biti zdravi i puni energije tijekom dana.

Tako ćete lakše kontrolirati apetit i osigurati pravi hormonski koktel.

Uz redovitu tjelesnu aktivnost, već postoji bojazan hoćete li morati u kupovinu nove garderobe.

BRIGA O ŠEĆERU U KRVI TREBA BITI PRIORITET BR. 1!

Čak i ako se hranite zdravo, raznoliko, organski i izbjegavate zaslađena pića, možete osjetiti simptome koji ukazuju na nereguliran šećer u krvi.

Velik dio svjetske populacije susreće se s ovim problemom, prema podacima NZJZ-a iz 2021. godine, u Hrvatskoj ima oko 327.785 ljudi s dijabetesom, većina njih ima dijabetes tipa 2, dok se procjenjuje da još uvijek postoji oko 200.000 slučajeva koji nisu otkriveni.

Znam da sad odmahujete rukom i mislite: "Molim, ja nemam dijabetes!"

Razumijem vašu zabrinutost, ali u isto vrijeme važno je paziti na šećer u krvi.

Prije svega, vjerojatno vam je cilj osjećati se sjajno i živo u svakom trenutku, da vaš mozak pravilno funkcionira, da imate normalan metabolizam i da nemate stalno nagli pad energije, zar ne?

ZAŠTO JE URAVNOTEŽENI ŠEĆER U KRVI
VAŽAN ZA VAŠE ZDRAVLJE?

1. RAZLOG - djelovanje mozga i razina energije

Više...

Inzulin regulira šećer u krvi i prenosi ga do stanica vašeg tijela. Kada šećer ne može ući u stanice, nakuplja se u krvi, uzrokujući hiperglikemiju (visoku razinu šećera u krvi).

Kronično visok šećer u krvi oštećuje krvne žile i otežava cirkulaciju krvi u cijelom tijelu. Kada nema dovoljno cirkulacije krvi, mozak ne dobiva dovoljno kisika i drugih hranjivih tvari da bi mogao normalno funkcionirati i reagirati usredotočeno i jasno.

Drugi aspekt je da visoki šećer u krvi uzrokuje privremeno povećanje serotonina u mozgu (da, zato vas mliječna čokolada i kolači čine sretnima! :)).

Neurotransmiter serotonin inače ima pozitivan učinak na mozak, ali ne i u ovom slučaju. Previše serotonina može dovesti do oštećenja moždanih stanica, izazvati upalne procese u mozgu i tako pridonijeti slabijem pamćenju, kogniciji i “magli u glavi”.

Čak i nizak šećer u krvi ima negativne učinke na mozak!

Izaziva iscrpljenost, letargiju, glavobolju i “maglu u glavi”. Šećer u krvi može pasti ispod normalne razine zbog preskakanja obroka, nakon intenzivnog vježbanja ili nepravilne (pretjerane) upotrebe inzulina, u slučaju da imate dijabetes.

2. RAZLOG - djelovanje organa i vitalnih tjelesnih funkcija

Više...

Visoka razina šećera u krvi opterećuje bubrege jer moraju više raditi kako bi obradili sav višak šećera u krvotoku.

Kako bi se riješilo viška šećera, tijelo apsorbira tekućinu iz vlastitih tkiva, uzrokujući dehidraciju (a vi ste uhvaćeni u krug stalne žeđi i neprestanog mokrenja). To također doživljavate kao kronične suhe oči i nemogućnost fokusiranja (to čak može dovesti do sljepoće kod dijabetesa tipa 2).

Kod kronično povišenog šećera u krvi dolazi do oštećenja živca vagusa (najdužeg živca u tijelu i komunikacijskog kanala između crijeva i mozga) i kolapsa probavnih procesa (konstipacija, refluks, grčevi itd.).

Povišeni šećer u krvi također utječe na rad srca i ubrzava njegov puls ili dovodi do pojave aritmije (nekoordiniranih otkucaja srca).

Visok šećer u krvi također uzrokuje stalno znojenje i drhtanje jer utječe na rad živčanog sustava.

3. RAZLOG - kontrola tjelesne težine

Više...

Gušterača proizvodi 2 hormona - inzulin i glukagon. Inzulin, koji se oslobađa iz gušterače, brine se za transport glukoze iz krvi u stanice, gdje se koristi za energiju ili pohranjuje za kasnije. Glukoza koju tijelo ne iskoristi pretvara se u mast i pohranjuje se u masnom tkivu. Ali, to nije sve. Previše inzulina također sprječava oslobađanje masti iz zaliha masti.

Kad se razina inzulina regulira, gušterača će poslati na rad sredstvo za otapanje masti - glukagon.

‍Ovaj čudesni hormon pretvorit će pohranjenu mast u energiju. To znači da će topiti masne nkako bi tijelo dobilo energiju.

3 faze poremećaja razine šećera u krvi
i kako se razvija dijabetes

FAZA #1 - Pretjerana upotreba šećera

Prekomjerno konzumiranje jednostavnih ugljikohidrata i šećera opterećuje vaše tijelo velikim poslom pretvaranja i reguliranja šećera.

U ovoj fazi možemo govoriti o hipoglikemiji i hiperglikemiji.

Hiperglikemija je stanje visoke razine šećera u krvi koje može biti uzrokovano nedostatkom tjelesne aktivnosti i povećanim unosom hrane, povećanom razinom stresa te prehladom ili gripom. Česti i najočitiji simptomi su pojačana žeđ i učestalo mokrenje (čak i noću). Za razliku od hiperglikemije, hipoglikemija je stanje niske razine šećera u krvi. Ako imate "šećerni pad", možete ga osjetiti kao drhtavicu, znojenje, tjeskobu, ubrzan rad srca, vrtoglavicu, mučninu, glavobolju ili zamagljen vid. To može biti uzrokovano nedostatkom hrane i pojačanom tjelesnom aktivnošću, a kod nekih ljudi je nizak šećer u krvi uzrokovan stresom.

FAZA #2 - PREDIJABETES

Predijabetes, stanje koje se javlja prije dijabetesa, često nema simptoma. O tome govorimo kada je razina šećera u krvi viša od normale, ali ne toliko visoka da bi se dijagnosticirala šećerna bolest. No već u to vrijeme nestabilan šećer u krvi može uzrokovati mnoge probleme, poput problema s koncentracijom, padom energije nakon obroka, zamagljenog vida, pojačane žeđi i debljanja.

Čak 1/3 ljudi ima predijabetes, što vodi do razvoja dijabetesa tipa 2.

FAZA #3 - DIJABETES TIPA 2

Dijabetes tipa 2 pogađa čak 90% svih oboljelih. To je zato što gušterača ne proizvodi dovoljno inzulina, a u isto vrijeme tijelo više ne koristi inzulin dovoljno učinkovito. Metabolizam glukoze se tako mijenja ili se više ne metabolizira ispravno. Sve više šećera nakuplja se u krvi, umjesto da se koristi za energiju u mišićima i drugim organima. U ovom trenutku bolest je potrebno liječiti lijekovima, uravnoteženom prehranom i redovitom tjelesnom aktivnošću.

Kako regulirati šećer u krvi i osjećati se odlično i energično u svom tijelu te biti usredotočen?

ZAMJENITE INDUSTRIJSKE PROIZVODE S PRAVOM HRANOM.

Ako će se priprema vaših obroka temeljiti na pravim namirnicama poput povrća, voća, biljnih proizvoda, žitarica, ribe itd., napravit ćete veliku pozitivnu promjenu za sebe i razinu šećera u krvi.

Sva prerađena, pakirana, konzervirana hrana je štetna za zdravlje. Ne radi se samo o kvaliteti proizvoda, nego je pakirana hrana problematična ponajviše zbog svih aditiva, konzervansa, pesticida, zaslađivača i ostalih umjetnih tvari. U njima se obično kriju šećeri.

Ljudi su se navikli kupovati proizvode (lijepo pakirane i promovirane proizvode multinacionalnih kompanija), ali sada je vrijeme da promijenimo način razmišljanja i vratimo pravu hranu na tanjure. Hranu koja liječi, puni energijom, te vraća snagu i zdravlje.

U SVAKODNEVNI ŽIVOT UKLJUČITE TEHNIKE OPUSTAŠANJA

Ako mislite da samo hrana utječe na šećer u krvi, iznenadit ćete se!

Stres utječe na razinu kortizola (hormona stresa) koji utječe na djelovanje inzulina.

Naše tijelo je vrlo inteligentno, ali se biološki procesi odvijaju na vrlo nesvjesnoj razini. Određivanje prioriteta procesa ne temelji se na svjesnoj interpretaciji, već na vrlo primitivnoj procjeni važnosti. Ako ste izloženi stresu (opasnom po život ili samo lovite rokove za predaju projekta), tijelo to shvaća vrlo ozbiljno. Zbog toga se svi procesi u tijelu (uključujući i regulaciju šećera u krvi) privremeno zaustavljaju jer se tijelo "bori za preživljavanje".

Razmislite o tome što vas opušta i priuštite si to svaki dan. Meditacija, joga i disanje također imaju znanstveno dokazan učinak na smanjenje šećera u krvi i regulaciju inzulina.

Ako je vaša meditacija pletenje, crtanje, sviranje glazbenog instrumenta ili samo promatranje prirode, to je pravi put za vas.

REDOVITA TJELESNA AKTIVNOST JE LJEKOVITA

Sjedilački način života predstavlja ozbiljnu prijetnju, ne samo za razinu šećera u krvi, već i za zdravlje općenito. Trenutni učinak tjelesne aktivnosti je potrošnja glukoze za energiju koju tkiva i mišići trebaju za normalno funkcioniranje. U procesu potrošnje istovremeno se smanjuje razina šećera u krvi. Dugoročni učinak tjelesne aktivnosti suprotstavlja se većoj osjetljivosti stanica na inzulin i tako sprječava otpornost (otpornost stanica na inzulin vodi u dijabetes tipa 2).

30-60 minuta trčanja, vožnje bicikla, plivanja ili dizanja utega imat će izvrstan učinak na vaše blagostanje, razinu energije i koncentraciju. Lakše ćete se nositi sa stresom, ojačat će vam imunitet, uravnotežiti hormone i regulirati šećer u krvi.

DODACI PREHRANI KOJI KONTROLIRAJU ŠEĆER U KRVI

Vitamin D - istraživanja su pokazala da vitamin D pomaže u borbi protiv dijabetesa. Vitamin D pojačava funkciju stanica gušterače koje proizvode inzulin i također povećava tjelesnu reakciju na inzulin.

Cejlonski cimet - omogućuje našim stanicama da bolje reagiraju na inzulin i tako pomaže u regulaciji šećera u krvi. Preporučena doza je 250 mg dva puta dnevno prije jela.

Berberin - Berberin je alkaloid koji ima iznimnu biološku aktivnost. Može poboljšati osjetljivost na inzulin i pridonijeti transportu glukoze iz krvi u vaše mišiće, što posljedično smanjuje razinu šećera u krvi.

Probiotici - (mikrobiološke kulture) - ključna je ravnoteža između dobrih i loših bakterija u tijelu. U slučaju šećera u krvi, studije su pokazale da konzumacija probiotika snižava šećer u krvi, smanjuje upalna stanja i sprječava uništavanje stanica gušterače koje proizvode inzulin. Drugi dodaci prehrani s poznatim učinkom na šećer u krvi: krom, ALA, magnezij, aloe vera, američki ginseng.

Izvor >>>>

Prilikom istraživanja naišla sam na biljku koja se posebno istaknula u vezi s regulacijom šećera u krvi!

- MORINGA -
uravnotežuje razinu šećera u krvi i rješava brojne probleme

Najprije me je privukl istraživanje s pozitivnim rezultatima, kako kod zdravih pojedinaca, tako i kod osoba oboljelih od dijabetesa. Rezultati su pokazali značajno smanjenje razine glukoze. Također, rezultati su ukazivali na povećanje endogenih antioksidanata u krvnoj plazmi (endogeni antioksidansi su prva linija unutarnjeg antioksidativnog sustava u tijelu).

Istodobno su se smanjili markeri oksidacije koji ukazuju na upalna stanja u tijelu.

Kako Moringa djeluje u borbi protiv šećera u krvi?

Jedno od najvažnijih svojstava Moringe je to što pomaže u kontroli šećera u krvi. Sadrži kiselinu koja se zove klorogenska kiselina. Potonji dokazano omogućuje stanicama da apsorbiraju ili otpuštaju šećer – ovisno o njihovim potrebama, te tako reguliraju količinu šećera u krvi. Osim klorogenske kiseline, sadrži i spojeve zvane izotiocijanati, koji se povezuju s prirodnom zaštitom od dijabetesa.

Ni na koji način ne tvrdimo da je Moringa zamjena za lijekove za dijabetes! Nema kontraindikacija za istovremeno uzimanje Moringe i lijekova za dijabetes, tako da je možete isprobati bez brige.

Što je Moringa i zašto je tako posebna?

Moringa je drvo sa stotinu imena i ima više od toliko hranjivih tvari. Sadrži čak 20 aminokiselina, 46 antioksidansa, 36 protuupalnih sastojaka i više od 90 drugih nutrijenata te s pravom zaslužuje titulu najhranjivije biljke na svijetu.

Jedna je od rijetkih biljaka kod koje se mogu koristiti gotovo svi dijelovi – listovi, sjemenke, cvjetovi, stabljika i korijen. Do danas je provedeno više od 1300 znanstvenih studija koje proučavaju i dokazuju njegovu iznimnu nutritivnu vrijednost.

Sadrži čak:

7x više vitamina C od naranče

10x više vitamina A od mrkve

17x više kalcija od mlijeka

9x više proteina od jogurta

15x više kalija nego banane

25x više željeza od špinata

Izvor: www.sciencedirect.com/science...

NAJKVALITETNIJA MORINGA NA TRŽIŠTU

Moringa s Tenerifa

Ako želite iskusiti pozitivne učinke čudesnog stabla, važno je konzumirati kvalitetnu i organsku Moringu.

Točno takvu, najbolju Moringu na tržištu, koja dolazi sa sunčanih Tenerifa, možete pronaći u našim kapsulama.

Sastojci:
Organska moringa (Moringa Olifera) prah, kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, biljnog porijekla).​​

1 kapsula sadrži:
450 mg moringe u prahu.

Upotreba:
Preporučeni dnevni unos: do 6 kapsula (2,7 g) dnevno uz malo tekućine.

Posebna ponuda

1x Bio Moringa

180 KAPSULA
Dovoljno za: 1 mjesec / 0,73€ dnevno
Moringa je superhrana koja se može pohvaliti iznimno visokim udjelom hranjivih tvari, a zbog svog blagotvornog djelovanja na iznimno širok spektar bolesti je 2008. godine proglašena biljkom godine. Posebno je učinkovita kod regulacije šećera u krvi, kod ravnoteže hormona, brine za nježnu i lijepu kožu te poboljšava opće stanje tijela.
22,90€
NARUČI
Plaćanje pouzećem
Besplatna dostava iznad 40 €
Sigurna online kupnja
30-dnevno jamstvo
PREPORUKA

3x Bio Moringa
2+1 GRATIS

540 KAPSULA
Dovoljno za: 3 mjeseca / 0,50€ dnevno
Moringa je superhrana koja se može pohvaliti iznimno visokim udjelom hranjivih tvari, a zbog svog blagotvornog djelovanja na iznimno širok spektar bolesti je 2008. godine proglašena biljkom godine. Posebno je učinkovita kod regulacije šećera u krvi, kod ravnoteže hormona, brine za nježnu i lijepu kožu te poboljšava opće stanje tijela.
45,80€
68,70€
Vaša ušteda: 22,90€ / Besplatna dostava
NARUČI
Plaćanje pouzećem
Besplatna dostava iznad 40 €
Sigurna online kupnja
30-dnevno jamstvo

"Dobrobit je prvi korak do sreće! Bitno je živjeti u skladu sa samim sobom, a za to se moramo brinuti o sebi na praktičan i stalan način kako bismo održali stanje ravnoteže i blagostanja. U tome mi puno pomažu Carnium Botanicals dodaci prehrani.

Moringa je moj omiljeni dodatak prehrani. Poznata je po brojnim korisnim učincima, posebno zbog visokog sadržaja hranjivih tvari kao što su vitamini, minerali, aminokiseline, beta-karoten, antioksidansi, protuupalni elementi i masne kiseline. Ja bih je nazvala super hranom! Pomaže mi u podizanju energije, poboljšava zdravlje kože i kose."

Adriana

"Moji problemi s kožom počeli su kad sam prestala koristiti kontracepcijske pilule. Naravno, prije sam tu i tamo imala koji prištić, ali to je bilo ništa u odnosu na ono što me čekalo poslije. Koža mi je bila prekrivena prištićima koji su se često upalili, što je bilo jako bolno. Moringa je bila ključna podrška koja je doprinijela zdravijoj i ljepšoj koži. Sretna sam što sam konačno stavila pod kontrolu stanje svoje kože na licu."

Anja

"Moringa s Tenerifa je ušla u moj dom i moje tijelo da mi pomogne. Priznajem da je nisam prije poznavala i nisam znala što očekivati ​​od nje. Uvjerila me svojim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Redovito ju koristim više od mjesec dana i definitivno imam više energije. Osim toga, pomaže mi u regulaciji šećera u krvi, hormonalnoj ravnoteži, a povrh svega odlična je podrška za njegu kože i opće zdravlje."

Katja

"Odabrala sam Moringu zbog problema s raspoloženjem, probavom i umorom. Pokazalo se da zbog svojih antioksidativnih i protuupalnih svojstava pomaže u regulaciji razine šećera u krvi, uravnotežuje hormone, potiče zdravlje probavnog trakta i poboljšava raspoloženje."

Aleksandra

"Za mene je Moringa postala dodatak prehrani broj 1. Svaki dan je uzimam zbog problema sa srcem, anemije, upala i bolova."

Maja

"Moringa je postala moja redovita pratnja i dio dnevne rutine jer mi pomaže u održavanju dobrog zdravlja."

Nina

Čak i Nika
koristi našu Moringu

"Koristim Moringu zajedno s Green D Tox kapsulama kako bih rasteretila svoje tijelo, pomogla očistiti kožu i dobiti više vitalnosti. Dakle... zbogom proljetni umor 😁. Moringa je biljka koja se smatra najhranjivijom na planeti i pruža sve što naše tijelo treba za zdravo funkcioniranje, stoga kod mene trenutno zauzima ulogu najvažnijeg prehrambenog dodatka. U Carnium Botanicalsu je imaju u obliku kapsula biljnog podrijetla, a ja ih uzimam četiri dnevno."

Jedinstveni učinci Moringe na vaše zdravlje

Djeluje protuupalno i bogata je antioksidansima

Moringa je bogata mnogim esencijalnim aminokiselinama (gradivnim blokovima proteina), karotenoidima, antioksidansima (kao što je quercetin) i prirodnim antibakterijskim tvarima. Djeluje slično kao farmakološki protuupalni lijekovi - poput medrola (ali bez nuspojava). Istraživanja su pokazala da ovi sastojci štite srce, djeluju kao prirodni poticaj cirkulaciji krvi, smanjuju razinu oksidativnog stresa i značajno smanjuju razinu upalnih faktora u tijelu.
Istraživanje >>>

Prirodno regulira probavu

Zbog svoje iznimne antioksidativne učinkovitosti moringa se u ayurvedi koristila kod trbušnih tegoba, izuzetno je dobro djelovala kod oštećenja bubrega, a ujedno sprječava rast gljivice kandide (pomaže i kod urogenitalnih upala). Moringa se često koristi u detoksikaciji teških metala (amalgam, olovo, živa) jer stimulira rad jetre i pomaže tijelu u eliminaciji toksina.
Istraživanje >>>

Regulira šećer u krvi i pomaže u borbi protiv dijabetesa

Jedno od najvažnijih svojstava moringe je to što pomaže u kontroli šećera u krvi. Sadrži kiselinu koja se zove klorogenska kiselina. Klorogenska kiselina dokazano omogućuje stanicama da apsorbiraju ili otpuštaju šećer – ovisno o njihovim potrebama, te tako reguliraju količinu šećera u krvi. Osim klorogenske kiseline, sadrži i spojeve zvane izotiocijanati, koji se povezuju s prirodnom zaštitom od dijabetesa.
Istraživanje >>>

Štiti i hrani kožu

Moringa sadrži prirodne antibakterijske i antigljivične komponente koje štite kožu od infekcija. Često se koristi u obliku ulja za borbu protiv akni i prištića. Direktno nanošenje na akne i prištiće smanjuje upalni proces koji se događa na koži. Međutim, oralna konzumacija praha od listova moringe također doprinosi lijepoj koži.
Istraživanje >>>

Doprinosi boljem raspoloženju, vitalnosti i štiti zdravlje mozga

Moringa je bogata proteinima i aminokiselinom triptofanom koja pridonosi prirodnom stvaranju i funkcioniranju neurotransmitera serotonina, tj. "hormona sreće". Također je bogata antioksidansima i aktivnim sastojcima koji podržavaju zdravlje štitnjače, što pomaže u borbi protiv kroničnog umora, depresije, nesanice i promjena raspoloženja.
Istraživanje >>>

Moringa također liječi okoliš u kojem raste

Moringa također povoljno djeluje na vodu i tlo. Ima sposobnost rasta u praktički "mrtvom tlu", što drugim korisnim biljkama često ne polazi za rukom. Ona "prirodno gnoji" zemlju i obogaćuje je vitaminima i mineralima. Također pročišćava vodu. Sjemenke moringe koriste se i za pročišćavanje vode jer dokazano uklanjaju toksine. Neka su istraživanja pokazala da 0,2 grama mljevenih sjemenki moringe čisti 1 litru kontaminirane vode.
Istraživanje >>>

Naručite svoju Moringu i poboljšajte svoje zdravlje, dobrobit i izgled svoje kože!

ŽELIM NARUČITI

Europska proizvodnja najboljih dodataka prehrani po najvišim standardima

Svi proizvodi u Carnium Botanicals web trgovini formulirani su u stručnom odjelu, u suradnji s prehrambenim tehnolozima, nutricionističkim savjetnicima i istraživačima.

Formulacije su propisno provjerene i testirane, a neke od njih prošle su čak i kliničke studije.

Proizvodnja dodataka prehrani odvija se u našem obiteljskom poduzeću Bio Pak d.o.o. Brinemo o kontroliranoj, tehnološki naprednoj proizvodnji hrane i dodataka prehrani u sterilno čistom okruženju.

Podaci na ovoj web stranici služe samo u informativne svrhe i nisu zamjena za liječnički pregled i savjet. Korisničko iskustvo može varirati, stoga ne jamčimo identične rezultate. Nemojte koristiti informacije na ovoj web stranici za dijagnosticiranje, liječenje ili prevenciju bilo kakvih zdravstvenih problema. Ako ste trudni, dojite, imate bilo kakva medicinska stanja ili uzimate lijekove, obratite se svom liječniku ili ljekarniku prije korištenja proizvoda na ovoj web stranici. Dodaci prehrani nisu zamjena za lijekove.